Hyppää sisältöön

Rakennuksia eri puolilta Kiikalaa

Kiikalan tunnelmallinen museoalue koostuu seitsemästä rakennuksesta, jotka on tuotu nykyisille sijoilleen eri puolilta Kiikalaa. Vuonna 1963 alueelle siirrettiin 1800-luvun aitta Satakoskelta. Tämän jälkeen museoalueelle tuotiin savusauna Tervakankareelta, paja Kruusilasta, Rasilan torppa Kierikan talosta Peltolasta sekä riihi ja liiteri kirkonkylästä. Sipilän sotilasvirkatalo Peltolasta siirrettiin nykyiselle paikalleen vuonna 1994. Se on 1800-luvun parituparakennus.

Kiikalan kotiseutumuseossa on 1900 esineen kokoelma. Museossa pääsee tutustumaan erityisesti kotitalous-, meijeri-, kauppa- ja apteekkiesineistöön. Nähtävillä on myös Johannislundin lasitehtaan esineitä, kulkuvälineitä ja huonekaluja.

Kesällä 2023 Kiikalan kotiseutumuseossa on nähtävillä Kiikala-Seura ry:n kokoama näyttely Muistojen tiet Kiikalassa, muinaisuudesta nykyisyyteen.

Kiikalan kotiseutumuseo
Porvarinpolku 10, 25390 Kiikala

Kiikalan kotiseutumuseo kartalla

Avoinna:

Kesäkaudella 2.6. – 25.8. 2024
sunnuntaisin 12-15

Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Saavutettavuus:

Museossa on portaita, kynnyksiä ja kapeita oviaukkoja, jotka voivat olla hankalia liikuntaesteisille. Museoalueen puutarha ja ulkotilat ovat helpommin saavutettavissa.
Avustajakoirat ovat tervetulleita museoihimme.

Tiedustelut:

Anna Väänänen, museoamanuenssi
p. (02) 778 4883
anna.vaananen@salo.fi