Hyppää sisältöön

Rautakautista asutusta ja elämää Rikalanmäellä

Aurinko laskee, ruskan värejä. Tasaista.

Rikalan polku kertoo alueen rautakautisesta asutuksesta ja elämästä. Keskeisinä teemoina polun varrella ovat myös rautakautiseen hautaamiseen liittyvä kulttuuri sekä kaupankäynti.
Rikalanmäen nuoremmasta asutuksesta 1800-1900-luvulla kertovat rakennusten kiviperustat ja kellarikuopanteet. Polun varrella on muinaisjäännösten ohessa mahdollisuus tutustua myös kulttuurikasvillisuuteen.

Opasteet ja polkumerkintä: Polku on merkitty Hannunvaakuna-merkityin puupaaluin ja sen varrella on useita informaatiotauluja.

Saavutettavuus: Polku lähtee Rikalanmäen parkkipaikalta, jossa ensimmäinen informaatiotaulu kertoo muinaispolkureitin. Reitti nousee ylös kylämäelle, jossa se jatkuu käveltävänä polkuna, joka kiertelee mäen alueella vaihtelevassa maastossa. Parkkipaikalta polku lähtee myös Linnamäelle.

Ajo-ohje: Valtatie 10:ltä käännytään Rikalaan muinaispolkukyltin kohdalta ja ajetaan hiekkatietä pitkin merkitylle P-paikalle, jossa ensimmäinen informaatiotaulu sijaitsee. Varsinaisesti polku alkaa mäeltä.

Rikalan muinaispolku kartalla